Chillgard to naturalny preparat mikrobiologiczny, powstały poprzez synergiczne połączenie czosnku, papryki chilli, imbiru i kurkumy z udziałem bakterii lactobacillus i bacillus. Ma pozytywny wpływ na redukcję szkodników, takich jak mszyce, mączliki, gąsienice czy mrówki, ale także poprawia wzrost, plon i jakość warzyw. Preparat należy stosować w formie oprysku na pędy i liście, a także do podlewania podłoża – w dni pochmurne, wczesnym rankiem lub wieczorem. Aby zapobiec inwazji szkodników, zaleca się wykonanie zabiegu co najmniej raz w tygodniu, a w razie wystąpienia dużych nalotów zabieg powtarzać częściej. Produkt bezpieczny dla ludzi, zwierząt i środowiska.
Wybrane zastosowanie preparatu Chillgard:
Uprawa | Zalecana dawka | Szkodnik |
warzywa, drzewa i krzewy owocowe, rośliny ozdobne | 10 ml preparatu w 1 L wody | mszyce, mączliki, gąsienice, mrówki |
Skład: ekstrakt z procesu fermentacji czosnku, papryki chilli, imbiru i kurkumy z udziałem bakterii lactobacillus i bacillus
Rejestracja: Produkt do stosowania zarówno przez użytkowników amatorskich jak i profesjonalnych
Zalecany termin stosowania: luty - listopad